Wie helpen wij?

I Am One helpt (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met uiteenlopende problematieken een plek te vinden in onze maatschappij. Ben je vastgelopen in het systeem, kamp je met gedragsproblemen, een verslaving, (licht) verstandelijke beperking en / of psychische klachten? Dan kunnen we je helpen om je leven weer op de rit te krijgen.

WMO

De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen kan blijven meedoen aan de samenleving en zoveel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. 

Dit gebeurt in samenwerking met je gemeente. I Am One heeft met meerdere gemeentes een contract. Waar je precies moet zijn bij jouw gemeente vind je hieronder.

WLZ

De Wet langdurige zorg (Wlz) is een zorgwet, bedoeld voor mensen die voortdurend (intensieve) zorg nodig hebben in de nabije omgeving. I Am One voorziet hierin. 

I Am One is gecontracteerd bij CZ Zorgkantoor in Tilburg. Dit betekent dat bij I Am One zorg afgenomen kan worden door mensen met een zogenaamde “VG-indicatie (3VG t/m 6VG). Dit is mogelijk in een ZZP (zorgzwaartepakket), VPT (volledig pakket thuis) of een MPT (modulair pakket thuis). Voor meer uitleg hierover verwijzen we je naar de onderstaande link van het Zorgkantoor. 

https://www.cz-zorgkantoor.nl/zorg-in-natura

Aanvragen van een WLZ-zorg

Om Wlz-zorg aan te vragen kan contact worden opgenomen met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via hun website https://www.ciz.nl/aanvraag-doen

Voor zorg uit de WLZ betaal je vanaf je 18e een eigen bijdrage. Deze betaal je rechtstreeks aan het CAK. Het CAK berekent de hoogte van het bedrag wat je moet gaan betalen. Dit doen ze onder andere op basis van je inkomen.
Je zorginstelling of het zorgkantoor stuurt je gegevens naar het CAK. Vanaf dat moment moet je een eigen bijdrage betalen. Hiervoor ontvang je automatisch een factuur. Wil je hier meer over weten en kijken hoe hoog je eigen bijdrage is, ga dan naar de website van het CAK. Daar staat ook een handige rekenhulp.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen bijdrage voor zorg uit de WLZ te betalen.

Clienttevredenheid

Jaarlijks vragen we onze zorgvragers hoe ze onze zorg ervaren en of er verbeterpunten zijn door een cliënttevredenheidsonderzoek af te nemen.

Gemiddeld krijgen we een mooie 7,5 voor onze diensten.
En 75% van de cliënten zou ons aanbevelen bij anderen.

Ondanks dat we daar heel blij mee zijn, blijven we kritisch naar onszelf en ons zorgaanbod.
We kijken altijd naar wat beter kan en blijven in ontwikkeling.